Пожарни врати

Пожарна техника

Пожарна охрана

Пожарогасене

Ние сме лидер в сферата на пожарната безопасност.

ФайерТех Инженеринг ЕООД предлага проектиране, изграждане и поддръжка на спринклерни пожарогасителни инсталации

 • Спринклерна водна пожарогасителна инсталация
   Цена: Попитай
   Спринклерна водна пожарогасителна инсталация
   Спринклерна водна пожарогасителна инсталация

   ФайерТех Инженеринг ЕООД предлага проектиране, изграждане, инсталиране и поддръжка на спринклерни пожарогасителни системи. Нашите акредитирани инженери могат да проектират всеки тип система, за да отговарят на вашите нужди. Ние сме горди да предложим пълна гама от най-добрите продукти в бранша, които да отговарят на всички изисквания за системата ви. Нашата главна цел е пълното удовлетворение на клиента.

   Предимства на спринклерните пожарогасителни инсталации

   Спринклерните пожарогасителни инсталации са много ефективни за контролиране на разпространението на пожара и ограничаване на щетите при пожар на хора и имущество. Смята се, че инсталирането на спинклерна пожарогасителна система може да намали вредите на имущество в случай на пожар с най – малко 80%.

   Водните пожарогасителни инсталации спасяват човешки живот

   С изолирането на източника на запалване, автоматичните пожарогасителни инсталации (АПГИ) контролират разпространението на пожара и ограничават отделянето на топлина, дим и вредни газове. С помощта на водните пожарогасителни системи хората разполагат с повече време и възможност да избягат от мястото пожара. Инсталирането на спринклерни пожарогасителни инсталации е от особено важно значение за места, като например обществени домове с възрастни или немощни хора, както и във високи сгради, където пътищата за евакуация са сложни и спасяването на хората може да е трудна задача за спасителните екипи.

   ФайерТех Инженеринг предлага пълен инженеринг

   Превантивните мерки за пожарна безопасност могат да Ви донесат всички тези предимства, като се инсталира система за пожароизвестяване и спринклерна пожарогасителна инсталация за контрол на разпространението на огъня, докато служителите и посетителите в сградата се евакуират от зоната на потенциална опасност.

   Ние извършване посещение на място, за да направим първоначален оглед, безплатно, за оценка на вашите специфични нужди и да се изчисли точната оферта. След сключване на договор за инсталация, ФайерТех Инженеринг поема ангажимент за пълна инсталация на системата от проектиране до пускови работи и узаконяване.

   ФайерТех Инженеринг ЕООД прилага изискванията на БДС ЕN 12845: 2015 “Стационарни противопожарни системи. Автоматични спринклерни системи. Проектиране, монтиране и поддържане”.

   Екипите на ФайерТех Инженеринг ЕООД инсталират всяка система според най-високите стандарти за надеждност и качество, както по отношение на изпълнението на работата, така и като експерти в спецификацията на използваните материали. Ние инсталираме материали, които са най-подходящи за вашата ситуация.

   Елементите на всяка спринклерна пожарогасителна инсталация притежават сертификат за изпитване на налягане и качество, като по този начин ФайерТех Инженеринг ЕООД гарантира високо качество на вложените тръби, фитинги, контролно сигнални клапани (КСК) и други елементи, че са правилно монтирани и отговарят на съответните Европейски  стандарти.

   Пожар & Щети от водата

   В началото всички пожари са с малка площ – така, че спринклерната пожарогасителна система, е в състояние незабавно да изолира и погаси всеки възникнал пожар на този етап, преди да е възможно неговото разпространение извън контрол.

   В случай, че пожар задейства Вашата спринклерна пожарогасителна система, ще се задействат само спринклерни глави в непосредствена близост до огъня. В повечето случаи се задейства само една спринклерна глава, така че активирана тя може сама да се справи с огъня. По този начин засегнатата от пожара зона е много малка. Дори и в случай на голям пожар, количеството на вода, използвано от спринклерната система е значително по-малко от тези, използвани от екипите на Пожарната служба. Спринклерните системи обикновено подават 10÷15 литра вода в минута, в сравнение с пожарните шлангове - 250÷500 литра в минута.

   Как работи Спринклерната инсталации

   Всяка от спринклерните глави за пожарогасене съдържа термочувствителен механизъм (ампула). На предварително определена температура (обикновено 68 °C), този термочувствителен механизъм освобождава водата и позволява водната струя да излезе под налягане. А след това спрей дефлектора разпръсква водната струя в малки капчици с определен размер и образува водна завеса върху избрана област от пода и стените.

   Потокът от вода, активира контакт, който е свързан към контролния панел, така че когато водата тече тя изпраща сигнал до BMS системата, че  е активирана алармата и тя блокира битовото водоснабдяване. Спринклерната пожарогасителна система е оборудвана с група от помпи, обикновено – 1 брой основна (електрическа) и 1 брой резервна (електрическа или дизелова), които осигуряват непрекъснато подаване на вода – 24 часов режим на готовност.

   Към Спринклерната система могат да бъдат интегрирани подсистеми за детекция на пожар и управление на сградната автоматика, като:  

   • термо кабели за детекция на топлина (кабелни тунели, скари и др.);
   • пожароизвестителна система за детекция на дим и топлина (офисни, складови, битови и др. помещения);
   • алармени системи за охрана;
   • системи за затваряне на пожарни врати (магнитни контакти, електрически задвижки и др.);
   • системи за отвеждане на дим и топлина (димни люкове).
   • Спринклерните глави се предлагат в много различни стилове и цветове, предназначени да се слеят с вашия интериор и обзавеждане.

   Детайлна информация / Технически характеристикиДетайлна информация / Технически характеристики